Ana içeriğe atla
ABD'li gazete Wall Street Journal, FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı ve hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen'in  darbe girişimi sinyalini aylar önce verdiğini ortaya çıkardı.
Wall Street Journal'ın üst düzey Türk istihbarat kaynaklarına dayandırdığı habere göre, Fethullah Gülen ordudaki FETÖ'cülere darbe girişimi sinyalini aylar önce vermiş. FETÖ elebaşısı Gülen'in yayınladığı son video mesajlarında ise haki cübbeyi birçok sefer giydiği dikkat çekti. İşte Joe Parkinson ve Adam Entous imzalı Wall Street Journal haberindeki başlıca iddialar:

GÜLEN'İN HAKİ CÜBBEYLE VAAZ VERMESİ21 Mart 2016'da Gülen haki bir cüppeyle vaaz verdi. Bu videoyu analiz eden eden MİT uzmanları bunun ordudaki FETÖ'cülere bir mesaj olabileceğini değerlendirdi. Ancak darbeyle ilgili bir mesaj olabileceği düşünülemedi.

BYLOCK İLE YAZIŞIYORLARDI

Üst düzey Türk istihbarat yetkililerine göre FETÖ 2014 yılında ByLock adlı kriptolu mesajlaşma uygulamasını kullanmaya başladı. MİT bunu geçen kış keşfetti ve milyonlarca mesajın şifresini çözmeye başladı.
15 Temmuz günü, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı ilk sorgulayan komutan olarak bilinen emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile TSK içerisindeki FETÖ yapılanmasını konuşmuştuk. Uğur, FETÖ'nün bütün terör yöntemlerini çekinmeden uygulayacak bir örgüt olduğunu belirterek, “En büyük tehlikelerden birini söylüyorum. Kamikaze türü ataklar yapabilirler. Bunun içinde sağda solda iki Suriyeliye para vererek suikast yaptırıp iç savaş çıkarmaya çalışmak da var. Halkı galeyana getirip iyice gerginleştirmek hatta darbe yapmaya kadar... Darbe yapma yetisini kazanmaya kadar bütün çılgınlıkları yaparlar” demişti.

BUGÜNE KADAR HAFİFE ALDIK

Bu röportajı darbe girişimi nedeniyle yayınlayamadık. İşte 15 Temmuz günü emekli Albay Uğur ile yaptığımız röportaj:

“FETÖ, asla hafife alınmayacak derecede aklımıza gelecek bütün terör yöntemlerini çekinmeden uygulayacak bir terör örgütüdür. Biz bugüne kadar Türkiye olarak FETÖ oluşumunu hafife aldık. Bu itirafı kendimize yapmamız lazım. Onları inançlı, milliyetçi görerek, bunların propagandaları yedik ve 
ÇÖZÜLEN ŞİFREYLE 40 BİN KİŞİ TESPİT EDİLDİ!

Bu sayede MİT, FETÖ üyesi olabilecekleri değerlendirilen 40 bin kişiyi tespit etti. Bunlardan 600'ü üst düzey askeri yetkililerdi. Ancak Türk istihbarat kaynaklarına göre bu mesajlarda bir darbe planına rastlanamadı.

MİT kriptosunu kırdığı ByLock mesajlarını bahar aylarının başında bakanlıklarla paylaştı. Böylece FETÖ üyeleri kriptonun kırıldığını öğrendiler. Bu nedenle ByLock yerine başka bir uygulama kullanmaya başladılar.

BU HABERE İLK YORUMU SEN YAZ

Yorumlar